Stank ISLA noopt scholen leerlingen naar huis te sturen

WILLEMSTAD — Door een penetrante oliegeur werden vanochtend op scholen onder de rook zowel docenten als leerlingen onwel. Directeur van het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS), Lisette Damoen-Garmers, heeft daarom toestemming van de Onderwijs-minister gevraagd, en gekregen om de leerlingen en docenten van drie scholen naar huis te sturen nadat zij zich in groten getale hadden beklaagd over stankoverlast.

“We kregen als eerste een telefoontjevan de directeur van het Maria Immaculata Lyceum (MIL) waarbij melding werd gemaakt van een grote groep die last had. We kunnen pas kinderen naar huis sturen als het gaat om grotere groepen die last hebben en nadat we toestemming hebben gekregen van de minister. Na het MIL kregen we al snel telefoontjes van het Maria College en het Ancilla Domini vsbo. Ook deze scholen kregen toestemming om de leerlingen naar huis te sturen”, aldus Damoen-Garmers.
Het MIL stuurde vanochtend de leerlingen en docenten omstreeks kwart over tien naar huis. De directrice zegt dat er naar schatting meer dan 1000 kinderen op de drie scholen zitten. “We vinden het natuurlijk heel erg vervelend en bieden onze excuses aan voor het ongemak”, aldus Damoen Garmers. De woordvoerder van de Isla-raffinaderij, Kenneth Gijsbertha, was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Amigoe

Reacties zijn gesloten