Versgeperst: ‘MIL gesloten wegens stankoverlast Isla’

CURAÇAO – De leerlingen van het Maria Immaculata Lyceum (MIL) zijn vanmorgen rond 11.00 uur naar huis gestuurd wegens stankoverlast van raffinaderij Isla. Een aantal docenten zijn gaan klagen bij de directie van de school waarna is besloten om de deuren te sluiten.
“De stank slaat op je stembanden en ogen. De één is gevoeliger ervoor dan de ander,” zei één van de docenten.
Overlast
De directeur van het RK-bestuur Lisette van Lamoen-Garmers, vernam gisteren al dat de school last had van de stank. “De school heeft toen doorgezet maar vandaag was de stank ondragelijk.” Normaal gesproken is de procedure dat de milieudienst en de Isla worden ingeschakeld. “Zij bepalen dan wat de stand van zaken is en of de school wel of niet moet sluiten.” De directeur geeft aan dat zij niet op hen wilde wachten aangezien het al bijna 11.00 uur was toen de school klachten gaf.
Toestemming
Van Lamoen-Garmers heeft direct de inspectie van onderwijs gebeld om toestemming te vragen voor sluiting. “Ik heb de minister gesproken en de steeds vervelende wordende situatie uitgelegd en heb toestemming gekregen. Hierna zijn de leerlingen naar huis gestuurd.” De directeur probeert de Isla te bereiken over de stand van zaken van de geur die de raffinaderij verspreidt, maar dat is nog niet gelukt. “Ik verwacht wel dat de school morgen weer opengaat.”

Bron: Versgeperst, 29 november 2012.

Reacties zijn gesloten