ZEMBLA heeft een functie; 21 maart uitzending

De aanwezigheid van ZEMBLA (VARA) op Curaçao heeft meerdere malen de media gehaald. Terecht. ZEMBLA wil op grond van onderzoeksjournalistiek ‘veranderingen in gang zetten’. Met het oog op milieu en volksgezondheid, en daarmee dus ook economie, zijn op Curaçao broodnodig veranderingen nodig. ZEMBLA kan hieraan bijdragen, want de Nederlandse regering dient in te grijpen op Curaçao als het gaat om de Isla. Met een reportage van ZEMBLA kan het hele Koninkrijk der Nederlanden letterlijk zien dat dit nodig is. Wellicht dat politici dan in beweging komen. De reportage is te zien op 21 maart om 20.45 hr. (Nederlandse tijd; Nederland 2). Voor de liefhebbers: ook vandaag werd weer de WHO-norm voor zwaveldioxide overschreden, zo blijkt uit eerste metingen. Zie hieronder.

Reacties zijn gesloten