Koningspaar is weg; en de Isla begint weer te brommen, kraken en spuwen

Heeft SMOC een glazen bol? Ja. SMOC weet namelijk kennis en ratio te mixen met de juiste bloedgroep. Tja, wat is juist? SMOC heeft het nogal goed voor met de bewoners en schoolgaande kinderen onder de rook van de Isla, omdat zij recht op schone lucht hebben (zie bv. Art. 24 van Het Verdrage Inzake de Rechten van het Kind). SMOC is dan ook blij dat de mensen onder de rook van de Isla even twee dagen schone lucht konden happen. Wat SMOC wel jammer vindt dat de oorzaak hiervan niet moet worden gezocht in de barmhartigheid van de Isla, Curaçaose overheid en het Nederlandse kabinet. Neen, directe aanleiding betrof het bezoek van het Koningspaar aan Curaçao. Blijkbaar hadden Willem Alexander en Maxima recht op schone lucht. Terecht, alleen nu ook de mensen die dag in, dag uit buren moeten zijn van de Isla. Nu lijkt het alsof niet elk mens evenveel waard is en dat vindt SMOC niet juist (zie hieronder).

Drs. Arjan Linthorst

Islaweeropgang

Reacties zijn gesloten