Notisia 360: ‘Olielek bij Bullenbaai’

WILLEMSTAD – De exploitant van de Isla-raffinaderij en de Curaçaose Oil Terminal (COT), PdVSA, heeft gisterochtend een melding gemaakt van een nog onbekende hoeveelheid gelekte olie in de Bullenbaai. Dit stelt de oil-spil coördinator van de Haven Veiligheidsinspectie (HVI), Rudsel Henriquez, zo meldt de middagkrant Amigoe.

De HVI heeft een onderzoek ingesteld naar de lek. Henriquez heeft ook de Milieudienst ingelicht die Rif St. Marie zou nalopen. De hoeveelheid drijvende olie was goed zichtbaar, waarop een omwonende direct aan de bel trok. “De raffinaderij heeft gemeld een onderzoek in te stellen. Tevens heeft de Isla mensen het water opgestuurd met boten om de drijvende olie in kaart te brengen”, zei Henriquez tegenover de krant.

Reacties zijn gesloten