Versgeperst: ‘BES-eilanden krijgen 7,5 miljoen euro voor natuurherstel’

CURAÇAO – Bonaire, Sint Eustatius en Saba krijgen financiële steun om natuurprojecten te realiseren. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken stelt in totaal 7,5 miljoen euro beschikbaar om niet alleen de natuur te versterken, maar ook de landbouw, toerisme en lokale ondernemerschap te stimuleren.

Dat meldt Rijksdienst Caribisch Nederland.

Ecologie en economie
“Onze eilanden in Caribisch Nederland zijn een perfect voorbeeld waar ecologie en economie elkaar kunnen versterken. Een gevarieerde en goed onderhouden natuur is aantrekkelijk voor bewoners, maar trekt ook meer toeristen”, aldus Dijksma.

Natuurherstel
Bonaire krijgt 1,1 miljoen euro om het koraal te beschermen. Het gaat hier in de eerste instantie om gebieden waar veel duikers op afkomen. Sint Eustatius en Saba krijgen respectievelijk 600 duizend en 500 duizend euro om trainingen op te zetten voor lokale natuurorganisaties, om het beheer van natuurgebieden te verbeteren. Op Saba worden wandelpaden die door natuurgebieden lopen hersteld, om de gebieden aantrekkelijker te maken voor toeristen. Dit betreft slechts de eerste goedgekeurd projecten. De rest van het geld wordt te zijner tijd via andere projecten beschikbaar gesteld.

Bron: Versgeperst, 4 april 2014

Reacties zijn gesloten