Versgeperst: ‘Brief Hennis-Plasschaert Isla-onderzoek nog niet beantwoord’

CURAÇAO – Curaçao is nog niet ingegaan op het verzoek van de Nederlandse minister van Defensie. In dit verzoek pleit Jeanine Hennis Plasschaert voor een onderzoek naar de uitstoot van de Isla-raffinaderij. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Op 8 juli bevestigde Hennis-Plasschaert in een brief aan de Tweede Kamer dat Nederland Curaçao officieel heeft verzocht om onderzoek te doen.

Lopend onderzoek
In antwoord op vragen van Radio Hoyer 2 zegt minister van Gezondheid Ben Whiteman nu dat er al een onderzoek gaande is en hij daar eerst de resultaten van wil afwachten. “We zijn al een tijd lang met onze eigen mensen en contacten bezig met een onderzoek en mocht de behoefte bestaan om in te gaan op de aanbieding van Nederland om de kosten te dragen, dan zullen we dat doen”, aldus Whiteman.

Geen behoefte
De minister zegt ook dat als er geen behoefte is aan ondersteuning van Nederland, Curaçao gewoon doorgaat met haar eigen onderzoek. Of onderzoeksinstituut TNO ingezet gaat worden is ook nog niet duidelijk. Ook dat hangt volgens Whiteman af van de uitkomsten van het onderzoek dat nu plaats vindt.

Asjes
Premier Asjes voegt toe dat de brief van Hennis-Plasschaert aan hem gericht was en nog beantwoord moet worden. “Er zijn adviezen aangevraagd en op het moment dat de brief beantwoord wordt, zullen we de media inlichten”, zegt Asjes.

Bron: Versgeperst, 25 juli 2014

Reacties zijn gesloten