Antilliaans Dagblad: ‘Isla volhardt in ‘mystery spill’ Jan Kok’

WILLEMSTAD – De Isla-raffinaderij wijt het olielek bij Jan Kok op 18 augustus 2012 aan een ‘mystery spill’ van schepen in combinatie met de sterke zeestroming bij Rif Sint Marie. Dat blijkt uit documenten die raadsman Rob Rijnberg van het advocatenkantoor Soliana Bonapart & Aardenburg vorige week maandag tijdens een zitting aan de rechter overhandigde.

De Isla wil in een volgende zitting de kustwacht, Kompania di Tou Kòrsou, een personeelslid van de raffinaderij en een loods als getuigen laten oproepen. De raffinaderij werd door de Stichting Monumentenzorg en Sea Shore Properties voor de rechter gedaagd vanwege de schade die beide partijen bij Rif Sint Marie opliepen bij het olielek van 18 augustus 2012.
Rijnberg heeft een lijst van 23 schepen opgesteld die voor of op 18 augustus op het eiland aanmeerden en daarna vertrokken. Volgens de raadsman zijn er van de 23 schepen 21 die het lek hadden kunnen veroorzaken. Dit gegeven, in combinatie met de sterke zeestroming aan de zuidwestkust, vormt volgens Isla het bewijs dat de raffinaderij niet het lek veroorzaakte.
Bron: Antilliaans Dagblad

Reacties zijn gesloten