De Isla blaast door

Oktober 2014 gaat de boeken in als een maand waarin de Isla flink van zich af loopt te blazen. Uit eerste metingen blijkt dat, ter hoogte van Beth Chaim en Kas Chikitu, de WHO-normen voor SO2 tig keer zijn overschreden (10 minuten-gemiddelde = 500 μg/m3; 24 uurs-gemiddelde = 20 μg/m3).  Deze overschrijdingen zijn in lijn met de klachten die SMOC afgelopen maand heeft ontvangen van burgers onder de rook van de Isla. De uitstoot van TSP was ook van dik hout zaagt men planken. Wie betaalt hiervoor de hoogste prijs? De mensen onder de rook van de Isla. Levert het de Curaçaose economie nog een substantiële gulden op? Nee, niet echt want het huurcontract van pak hem beet 19 miljoen dollar per jaar voor hartje Willemstad is een schijntje voor de Isla. Zie hieronder voor de grafieken.

BethChaimKasChikituSO2oktober2014BethChaimTSPoktober2014

Reacties zijn gesloten