Isla in de Tweede Kamer: geeft het kabinet thuis? Antwoord blijft nog uit.

SMOC laat er green gras over heen groeien en dat mogen ze weten ook bij Shell, PDVSA, de Staten van Curaçao alsook Den Haag. Nu bijna een maand geleden heeft SMOC de Isla, en het niet handhaven van deze bromtol, wederom onder de aandacht gebracht bij de ministers Plasterk en Hennis-Plasschaert. De geschiedenis en bijbehorende problematiek van de Isla gaat al ver terug en dat maakt het vanuit het perspectief van ereschuld een zaak voor Shell en de Koninkrijksregering, maar er is meer. Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden dwingt de Koninkrijksregering om de deugdelijkheid van bestuur ter principale in de gaten te houden op Curaçao. Voor SMOC is dit reden om de ministers Plasterk en Hennis-Plasschaert letterlijk te vragen hoe deugdelijk zij -op een schaal van 1 tot 10- het bestuur van de Curaçaose overheid vinden inzake de Isla. Tot op heden heeft SMOC nog geen gezamenlijk antwoord mogen ontvangen van beide ministers. Wellicht dat komende donderdag meer duidelijkheid volgt. Op aandringen van Kamerlid Wassila Hachchi (D66) komt de brief van SMOC dan aan de orde in de Tweede Kamer. SMOC houdt u op de hoogte, al kunt u dat ook zelf doen. Debatten in de Tweede Kamer zijn live te volgen.

Reacties zijn gesloten