Antilliaans Dagblad: ‘Burgers zijn het zat’

‘De bevolking van Curaçao is de milieuterreur zat’, zo opent het Antilliaans Dagblad vandaag haar verslag van het Kort Geding dat gisteren diende. Inderdaad, en dan wel in het bijzonder de mensen onder de rook. Het is niet voor niets dat het CBS (Centraal Bureau voor Statistiek) in 2011 optekende dat maar liefst 83,1 % van de mensen uit Wishi, die pal naast de Isla wonen, stankoverlast ervaart. Dit soort bevindingen werd in 2007 ook door de GGD opgetekend. Als mensen onder de rook de keus hadden dan zouden ze graag verhuizen, maar helaas kunnen ze zich dit niet financieel veroorloven zo gaven ze de GGD te kennen in een enquête. Deze systeemkritieken zijn helaas voorbij gegaan aan het ambtelijk apparaat en de verantwoordelijke politici (die hier toch echt voor betaald worden). Hopelijk gaat het tij nu keren voor de mensen onder de rook als hun Koninkrijks-genoten ver weg of boven de rook ook in grote getale hun steun gaan betuigen. Op 8 juli weten we meer, want dan laat de rechter ook weer van zich horen.

Reacties zijn gesloten