NOS: ‘Curaçaoënaars bezorgd over ‘kankerverwekkend’ groen spul’

Inwoners van Curaçao hebben last van de rookgassen uit de raffinaderij midden in Willemstad. Dat is al lang zo, maar enkele maanden geleden is daar nieuwe viezigheid bijgekomen.

Een vreemde groene substantie is neergedaald over de wijk Wishi die in de Curaçaose hoofdstad onder de rook van de Isla-installaties ligt. De bewoners weten niet wat het is en eisen duidelijkheid van de autoriteiten.

Sisi Dulfer heeft het voortouw genomen en bewoners gevraagd hun zorgen en klachten op papier te zetten. Daarmee wil ze naar de minister van Volksgezondheid. Als ze hoort dat die vroeger zelf huisarts is geweest in Wishi, wordt ze boos: “Hij heeft een eed afgelegd, hoe kan hij mensen hier dood laten gaan?” Lees, kijk en luister verder op NOS.

Reacties zijn gesloten