Smoc en bewoners uit Wishi beklagen zich over Whiteman: waar is hij?

WILLEMSTAD – “Hoe kan een arts die gezworen heeft te vechten voor ieder leven, ons zo in de steek laten?” Sisi Dulfer schudt meewarig haar hoofd, als ze hoort dat minister van Volksgezondheid, Ben Whiteman ooit zelf huisarts was in haar wijk  Wishi Marchena. 

Twintig bewoners die daar leven onder de rook van de Isla, praten over de verontrustende vervuiling in hun wijk. De vlammen uit de pijpen op het Isla-terrein beginnen steevast in het weekend en ‘s avonds na zeven uur. De laatste tijd heeft iedereen last van geïrriteerde luchtwegen, prikkelende en tranende ogen, hoofdpijn en hoest. Sinds enige tijd zit een vreemde, glimmende, neonachtige groene smurrie op al het hekwerk,  de tuinmuren, auto’s en balkonbalustrades. Wat dat precies is, weten de bewoners niet.

Lees en luister verder op NTR.

Reacties zijn gesloten