Vervuiling Isla: politici uit Den Haag en Curaçao komen in beweging

De reportage van de NOS heeft politiek het nodige los gemaakt, zowel op Curaçao als in Den Haag. PAIS wil graag een openbare Statenvergadering over de vervuiling van de Isla. De politici van Curaçao kunnen dan de electorale handschoen oppakken om mensen onder de rook ook een waardig leven te gunnen. SMOC is zeer benieuwd wat de uitkomst van dit debat mag zijn. Hachchi (D66) heeft in het Haagse een Kamerdebat (met spoed) aangevraagd met steun van het CDA en de SP. Helaas wilden de coalitiepartijen VVD en PvdA zo’n spoeddebat niet steunen. Er komt daarom een zogeheten ’30 leden debat’ dat volgt na de zomervakantie. SMOC zal ook dit op de voet volgen. Zeer opvallend is dat de PvdA schriftelijke Kamervragen heeft gesteld aan Minister Plasterk (ook PvdA) over de uitstoot van de groene smurrie. Deze Kamervragen vindt u hier: VanLaarPvdA12juni2015.

Reacties zijn gesloten