Down to Earth Magazine: ‘Isla raffinaderij maakt mensen ziek’

Myrthe Verweij -21 februari 2017- De Isla raffinaderij op Curaçao maakt mensen ziek, maar de overheid op het eiland grijpt niet in. En Nederland houdt zich afzijdig. “Hier wordt vierentwintig uur per dag afgefakkeld. Dat betekent: oranje vlammen, zwarte rookwolken, enorme herrie. Plus ’s nachts een gigantische hoeveelheid licht,” zegt advocate Sandra in ’t Veld. Dat is niet het enige probleem dat op Curaçao veroorzaakt wordt door de Isla raffinaderij en de bijbehorende elektriciteitscentrale. De haven is vervuild met olie. Benedenwinds van de raffinaderij, waar 25 duizend mensen wonen, stinkt het naar teer en rotte eieren. Met de noordoostpassaat slaat een groene aanslag met kankerverwekkend nikkel en vanadium overal neer. Op slechte dagen worden de scholen gesloten. En er ligt een asfaltmeer. Lees verder op de site van Down to Earth Magazine.

Reacties zijn gesloten