Persbericht SMOC: wat een mooie site

Willemstad, 21 december 2010 De Stichting Schoon Milieu Op Curacao (SMOC), die al 10 jaar strijdt tegen de milieuvervuiling door PDVSA/Isla, heeft begin december een website gelanceerd. De website geeft achtergronden en actuele informatie over alles wat met de Isla raffinaderij te maken heeft. Voorzitter Peter van Leeuwen is verheugd met de website: “We zijn pas kort in de schone digitale lucht en de website is al meer dan 3000 keer bekeken, dat kun je wel een komeet lancering noemen. De website zal steeds beter worden. Nu gaan we vooral in op de actuele situaties, dat zullen we uiteraard altijd bijven doen. Maar ook de schat aan informatie die wij hebben verkregen via de rechtszaken zal op onze site terechtkomen. Nu al kun je de vonnissen volledig terugvinden, en informatie die wij aan de overheid hebben overhandigd en besproken hebben. Foto’s, feiten, achtergronden, wetenschappelijke artikelen, studies en rapporten over de raffinaderij, medische informatie, het zal er allemaal opkomen”. Zo is nu ook in groot formaat te zien hoe Isla zwavel dumpt in de Marchenabaai, en waarom dat wel degelijk slecht is voor milieu, fauna en flora. “Een link naar een wetenschappelijke site brengt je de juiste informatie. Want daar is behoefte aan. Er zullen meer links komen waar je terecht kunt komen op belangrijke sites”. De site is ontwikkeld door een middelbare scholier, onder begeleiding van scheikundeleraar Arjan Linthorst, bestuurslid van SMOC. De website van SMOC kun je bezoeken op www.stichtingsmoc.nl

Reacties zijn gesloten