Piek, pieker, piekst

Houd je van grafieken? Vind je het leuk om de betekenis achter getallen te ontrafelen? Dan is deze site echt iets voor jou. Het geeft een overzicht van de zwaveldioxide (SO2) uitstoot die onder andere door de ISLA werd veroorzaakt de afgelopen 30 dagen. De grafiek laat zien dat de uitstoot verre van constant is. Soms is de uitstoot zelfs bijna nul: dan produceert de ISLA niet of nauwelijks. Maar zodra de ‘oude koffiemolen’ volop in bedrijf moet, dan begint het gekraak. Hij kan het niet meer, wil niet meer, maar hij moet toch. Wat doet zo’n ouwe dan? Dan gaat hij brommen: de uitstoot van zwaveldioxide is daarvan het gevolg. De grafiek laat zien dat als hij bromt bij het opstarten en produceren, hij ook echt flink kan brommen. De ene piek is nog hoger dan de andere. Er worden immers pieken bereikt van om en nabij de 350 µg/m3. Wie is hiervan de dupe? Jij!

Reacties zijn gesloten