Milieuveiligheidsbeleid Koninkrijksregering: twee maten?

Het is u wel bekend: de ISLA heeft tal van milieu-incidenten op haar naam geschreven. De overheid van Dushi Korsou heeft er lak aan en grijpt niet in. Dit geldt, geheel onterecht, ook voor de Koninkrijksregering. De Koninkrijksregering zou volgens Art. 43 van het koninkrijksstatuut moeten ingrijpen. 

In (Europees) Nederland zijn naar verhouding weinig tot geen milieu-incidenten te betreuren. Het meest bekende milieu-incident van recente aard is Moerdijk. Tja, en dan is het in Europees Nederland. En dan neemt de Koninkrijksregering direct maatregelen. Dat kunt u hier in Trouw lezen. Zijn de rechten van de burgers in (Europees) Nederland belangrijker dan die van de mensen op Dushi Korsou? Blijkbaar wel. Rare mensen daar in Den Haag.

Reacties zijn gesloten