Versgeperst: ‘Nederland is verantwoordelijk voor Isla’

CURAÇAO – Naar aanleiding van het vonnis op 1 september, heeft de overheid deze week een brief geschreven aan de Isla Raffinaderij. Dit houdt in dat zij binnen vier weken moeten voldoen aan de vergunningen. Is dit een stap in de goede richting? Versgeperst.com vroeg het voorbijgangers.

“Na tien jaar wachten is alles een goede stap”, reageert de 32-jarige Myra. “Wat ik jammer vind is dat een regering, die normaliter voor de bevolking opkomt en aan het werk is, gedwongen moet worden om voor de bevolking op te komen en te werken.” De 65-jarige Rudsel staat niet te juichen. “Het is zeker een overwinning. Geniet er allemaal maar van, want het blijft hier bij.”

Nederland aanpakken
De 25-jarige Shivanka vindt niet dat dit een zaak is voor de Curaçaose overheid. “Iedereen vergeet Nederland en Shell. Dit is geen verantwoordelijkheid van Curaçao, maar van Nederland. In plaats van rechtszaken tegen deze regering te beginnen, moeten ze Nederland aanpakken en dwingen om hun troep op te ruim hier. Dat had al veel eerder moeten gebeuren.”

Complimenten
“Het is zeker een goede stap”, vindt de 35-jarige Tyron. “De regering had ook tegen het vonnis in kunnen gaan of het gewoon kunnen negeren. Ze laten zien dat ze de zaak serieus nemen.” Ook de 53-jarige Antoon is positief: “Complimenten aan SMOC en ook aan de regering. Dit is de eerste keer dat er iets wordt gedaan om het probleem aan te pakken. Dankzij SMOC. Hop, SMOC naar de top!”

Bron: Versgeperst

Reacties zijn gesloten