Versgeperst: ‘BBC bespreekt Isla-problematiek’

CURAÇAO – De rook van de Isla heeft ook het Engelse medium BBC News gehaald. Op de website is een uitgebreid artikel verschenen over de geschiedenis en onzekere toekomst van de raffinaderij. “Curaçao is een paradijselijk bestemming , maar er staat een grote vlek op het landschap van dit kleine land.”

De onstuimige geschiedenis van Isla in de handen van Shell wordt besproken tot de overname van PDVSA en het contract dat in 2014 afloopt. De verslaggever citeert onder andere Edgar Leito, die 39 jaar werkte voor de raffinaderij en nu woordvoerder is van meerdere actiecomités tegen de Isla.

Prijs
Ook premier Gerrit Schotte en zijn plannen om te onderhandelen met Venezuela over de raffinaderij komen aan bod. Hij vertelt aan het medium dat hij bezig is met onderhandelingen om de olieprijs te verlagen. “De olieprijs op Curaçao is 25 keer zo hoog als in Venezuela”, stelt de verslaggever.

Buitenlander
Volgens het artikel ziet een groot deel van de Curaçaose bevolking het nut van de raffinaderij wel in. “De Curaçaoënaars zien het als weer een buitenlander met wie ze het eiland moeten delen om geld te verdienen. Ze vinden het niet leuk, maar het maakt deel uit van de economie.”

Bron: Versgeperst

Reacties zijn gesloten