Volkskrant: ‘Curaçao wil raffinaderij niet sluiten of verplaatsen ‘

Curaçao wil de omstreden Isla-raffinaderij op het eiland behouden en moderniseren. De opties om de raffinaderij te sluiten of verplaatsen zijn terzijde geschoven. Dat heeft minister-president Gerrit Schotte gisteravond gezegd.

Met Nederland was overeengekomen dat voor eind mei een keuze zou worden gemaakt tussen sluiten, verplaatsen of vernieuwen. Milieu-organisaties uiten al lange tijd kritiek op de vervuiling van de raffinaderij, die dicht bij wijken ligt.

Schotte erkent dat modernisering noodzakelijk is, maar benadrukt het belang van de raffinaderij voor de economie. Hij wil nu plannen gaan uitwerken voor modernisering, verkleining van het terrein en beperking van de milieuoverlast. De Venezolaanse oliemaatschappij PdVSA huurt de raffinaderij tot 2019.

 

Reacties zijn gesloten