Meten van fijn stof: in de haak?

Het is bekend dat de Isla er een bedenkelijke historie op nahoudt voor wat betreft de uitstoot van fijn stof. Op zichzelf is dit een groot probleem, want de impact van fijn stof op de volksgezondheid mag niet worden onderschat. Recent heeft SMOC hier nog aandacht voor gevraagd, zeker voor de medisch zwakkeren onder ons (zoals ouderen). De afbeelding hieronder laat zien dat er regelmatig pieken zijn te zien waarvan kan worden afgeleid dat dit medisch onwenselijk is voor de zwakkeren, zoals Lipfert en Murray betogen. Gek genoeg zijn er ook dagen met een uitstoot van precies nul komma nul. Dat is vreemd, want overal is fijn stof in een omgeving van verkeer en industrie en op Curaçao is dat met de Isla dikwijls aan de forse kant. SMOC vraagt zich daarom ook af of dit wel in de haak is?

Reacties zijn gesloten