Versgeperst: ‘Opnieuw olie rond Bullenbaai’

CURAÇAO – Eén dag nadat de schoonmaak van Jan Kok is afgerond na de olieramp van twee maanden geleden, stroomt er weer olie de Bullenbaai in. Dat bevestigt Mark Vermeij van natuurorganisatie Carmabi tegenover Versgeperst.com. Fotografe Bea Moedt vloog met een vliegtuig over het gebied en maakte foto’s. “Ik kreeg vanochtend een tip van iemand dat er weer olie zou drijven rond de Bullenbaai”, verklaart Moedt. “Ik heb meteen een vliegtuig geregeld. We zijn over het gebied gevlogen, waar ik behoorlijk veel olie zag drijven. Het stonk vreselijk. Ik kreeg de indruk dat de troep van de twee schepen die daar in de buurt lagen kwam, maar ik ben geen expert en weet het dus niet zeker.” Moedt zegt daarnaast dat de olie rond 12.15 uur wel in de Bullenbaai stroomde, maar Jan Kok nog niet had bereikt.

Carmabi

Vermeij van Carmabi zegt op de hoogte te zijn van de gebeurtenissen rond de Bullenbaai. “Er wordt op dit moment aan gewerkt door degenen die er aan zouden moeten werken: de havendienst en de Maritime Authority of Curaçao (MAC). Wij hebben tot nu toe geen idee waar de olie vandaan komt.”

Rapporteren

Ook de Kustwacht is druk in de weer geweest met de olievervuiling, zo bevestigt woordvoerder Roderick Gouverneur. “Vanochtend hebben wij melding gekregen van de olievervuiling in de buurt van de Bullenbaai. We hebben er direct iemand op afgestuurd, die concludeerde dat er inderdaad olie in het water lag. Nader onderzoek wees vervolgens uit dat de olie ook de Bullenbaai ingestroomd is. Omdat onze taak enkel bestaat uit het rapporteren van dit soort zaken, hebben wij de havendienst geïnformeerd. Zij handelen dit nu verder af.”

Bron: Versgeperst

Reacties zijn gesloten