Isla lapt World Health Organization aan haar laars

Uit eerste metingen (zie hieronder) blijkt dat de Isla, wederom, een loopje neemt met de World Health Organization (WHO). Zo blijkt uit de uitstoot van zwaveldioxide (SO2). De WHO stelt dat een gemiddelde persoon niet langer dan 10 minuten aan 500 µg zwaveldioxide per m3 mag worden blootgesteld. Afgelopen week wist de Isla ook deze grens weer te overtreden. Graag merk ik op dat het hier gaat om ‘gemiddelde’ personen. Ouderen, kinderen en de zwakkeren onder ons zullen er bovengemiddeld last van hebben. Tevens geldt als vuistregel dat een forse uitstoot van zwaveldioxide gepaard gaat met uitstoot van allerhande giftige stoffen die, op Curaçao, onder de rook van de Isla, niet worden gemeten. Klaarblijkelijk is dit het vuurwerk van de Isla zo rond Oud en Nieuw. En nu vanavond rond 24.00 hr. met z’n allen wachten op die harde knal? Of laat die knal op zich wachten totdat de Eerste Kamer op Curaçao is?

Drs. Arjan Linthorst

 

Reacties zijn gesloten