Amigoe: ‘Onderzoek naar groene aanslag nog altijd niet gestart’

WILLEMSTAD — De opdrachtverstrekking voor een onderzoek door het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), naar de groene plakkerige substantie die als zwaar corrosief wordt aangemerkt en in verschillende wijken op straatmeubilair en huizen wordt aangetroffen, is nog niet geschied. Dit wordt bevestigd door een betrouwbare bron nadat de afgelopen dagen Smoc (Stichting Schoon Milieu Op Curaçao) herhaaldelijk vragen heeft gesteld over de status van het onderzoek naar de substantie, waarbij gewezen werd op ‘aanwezigheid van vanadium in de groene aanslag en de schadelijke gevolgen voor de volksgezondheid’. “Het is een schande dat het onderzoek na een jaar nog niet is uitgevoerd”, aldus Smoc-voorzitter Peter van Leeuwen. 

Lees hier verder.

Reacties zijn gesloten