Absurde uitstoot van zwaveldioxide en fijn stof: WHO waarden verbleken erbij

De overheid lijkt het weinig te schelen, maar SMOC wel: de uitstoot van zwaveldioxide (SO2) en fijn stof (TSP, zoals bijvoorbeeld de groene aanslag op huizen). De mensen onder de rook laten alsmaar blijken dat ze het zat zijn. SMOC werd afgelopen maand dan 0ok overspoeld met telefoontjes van bezorgde mensen. De bezorgheid van deze mensen onder de rook is terecht, zo blijkt althans uit eerste metingen. Ter hoogte van Beth Chaim en Kas Chikitu werden de WHO-normen voor SO2 tig keer overschreden (10 minuten-gemiddelde = 500 μg/m3; 24 uurs-gemiddelde = 20 μg/m3). Opvallend is ook de uitstoot van TSP (Total Suspended Matter) die SMOC zorgen baart, met name voor de ouderen onder ons. De uitstoot van TSP was, zo blijkt uit eerste metingen, fors. Voor TSP lijkt dit haast een record te zijn afgaande op de piek van rond de 600. Zie hieronder voor de diagrammen.

BethChaimKasChikituSO2mei2015 BethChaimTSPmei2015

Reacties zijn gesloten