Ministerie van Defensie: ‘Defensie laat metingen uitvoeren naar luchtkwaliteit op Curaçao’

Het ministerie van Defensie laat metingen uitvoeren naar de luchtkwaliteit op Curaçao. Hiertoe is besloten vanuit het oogpunt van personeelszorg omdat het defensiepersoneel in Juliandorp zich zorgen maakt over de uitstoot van de Isla raffinaderij. De GGD Amsterdam voert de metingen uit en start in januari 2016.     

Medio 2013 heeft een deel van het defensiepersoneel dat destijds in Julianadorp woonde haar zorgen geuit over de luchtkwaliteit. Defensie heeft de betreffende defensiemedewerkers de gelegenheid gegeven om te verhuizen naar een ander deel van Curaçao. Het deel van het personeel dat besloten heeft om te verhuizen heeft de kosten hiervoor vergoed gekregen.

Metingen

Vanwege de zorgen bij het defensiepersoneel heeft de minister van Defensie, Jeanine Hennis-Plasschaert, contact opgenomen met de Curaçaose autoriteiten om metingen te verrichten. Dit heeft geresulteerd in de opdracht van het ministerie van Defensie aan de GGD Amsterdam, die al sinds 2009 metingen op Curaçao verricht. Minister Hennis heeft de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur van Curaçao, de heer Whiteman, hierover geïnformeerd.

Resultaten

Vanaf januari 2016 wordt er gestart met de metingen. Voor dit programma zal een nieuw meetstation in Julianadorp worden gevestigd. Ook op enkele andere plaatsen op Curaçao zullen er metingen worden verricht. De resultaten hiervan zullen worden gedeeld met Curaçaose autoriteiten en zullen bekend worden gemaakt op www.luchtmetingencuracao.org.

Reacties zijn gesloten