Curaçaose economie: “Agreement between the Netherlands Antilles, the Island Territory of Curaçao and Petroleos de Venezuela S.A.”

Sinds 2001 zet SMOC zich belangeloos in voor het welzijn van de bevolking op Curaçao en wel in het bijzonder voor de mensen onder de rook. De invalshoeken die SMOC kiest varieert van milieu tot economie tot staatsrecht tot klimaat tot volksgezondheid. Over economie en de Isla heeft SMOC al meerdere malen geschreven, zoals bijvoorbeeld in de brief aan Minister Koenders, en dan op basis van feiten zoals ook in dit korte schrijven.

Onderdeel van de bestuurlijke milieuellende die zich manifesteert op het Isla-terrein is de “Agreement between the Netherlands Antilles, the Island Territory of Curaçao and Petroleos de Venezuela S.A.”. Dit document is hieronder te downloaden, maar eerst even een bijzonder citaat:

Blz. 9: ,,During the whole period of the Lease Agreement, PDVSA shall have no responsibility for or obligation to pay any of the Assessments that are set forth below…(a) profit taxes; (b) import duties on hydrocarbons; (c) import duties on other raw materials (excluding hydrocarbons) imported for use in in processing or blending; (d) import duties on materials imported as part of major capital expenditure programs, as they are described in Attachment “B”, entitled “Customs Procedures for Importation of Materials for The Refinery”; (e) real estate taxes; (f) occupancy taxes.”

Oordeel zelf hoe goed de Curaçaose overheid het voor heeft met de economie en welzijn van de Curaçaose bevolking. Het loont ook de moeite om even het hoofdstuk over milieu te lezen. Schrik niet.

agreement-antilles-curacao-PdVSA

Reacties zijn gesloten