Yu di Kòrsou studeert af in de rechten: “Industrial pollution and human rights: a case study of Curaçao and the Isla Refinery”

In een vorig schrijven gaf SMOC al aan dat rechtsgeleerden zich ook toeleggen op de Isla. Zo ook een Yu di Kòrsou: mr. Lindsay van den Bergh. Tamelijk recent studeerde zij af in de rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar afstudeerscriptie (“Industrial pollution and human rights: a case study of Curaçao and the Isla Refinery”) heeft als focus mensenrechten en de Isla-raffinaderij. Nog mooier is dat deze scriptie ook de basis vormt voor een publicatie in het Caribisch Juristenblad (L.E.J. van den Bergh, LL.M, ‘ Industrial pollution and Human Rights: A Case Study of the Isla refinery on Curaçao, CJB 2017(3) (in press)). Binnenkort mogen we ook deze verwachten. De scriptie van Lindsay is hier te lezen: THESIS FINAL VERSION Lindsay van den Bergh 353206lb.

Reacties zijn gesloten