Staatssecretaris Knops moet aan de bak: Kamervragen GroenLinks

De recente studie van Snijders (Vrije Universiteit, Amsterdam) heeft een politiek effect gesorteerd: Kamervragen van Nevin Özütok (GroenLinks).

Özütok begrijpt zeer dat de bewoners onder de Isla-rook al jarenlang in de steek worden gelaten, omdat de Isla nog nooit is gehandhaafd door de Curaçaose overheid. Dat terwijl, ook vrij recent nog, de rechter heeft vastgesteld dat de Isla ‘onrechtmatig heeft gehandeld’ door de toch al veel te slappe milieunormen te overschrijden. Helaas. De Curaçaose overheid kijkt dus weg en de meerderheid aan Curaçaose politici eveneens. Het is tijd voor verandering en wel zodanig dat elementair fatsoen, vanuit de Curaçaose overheid, naar de burgers onder de Isla-rook toe leidend gaat worden.

De Kamervragen zijn hieronder en hiernaast te lezen: rantwoordelijkheid_van_het_Koninkrijk_der_Nederlanden_voor_de_uitstoot_van_de_Isla-raffinaderij_ 23 augustus 2018.

Kamervragenprintscreen

Reacties zijn gesloten